Tällainen harjoitusversio, kun olen perjantaina Vaasaan lähdössä ja ajattelin viedä mukanani muffineja. Ostettiin eilen oikein muffinivuoka niin sitä kokeilin c: Tein nyt niin, että rasvasin ja jauhotin vuoan, mutta jauhosta jäi muffineihin rumat jäljet. Ilmeisesti vuoan voi myös vain rasvata ja sen jälkeen laittaa hetkeksi pakastimeen, mutta sitä en tekohetkellä vielä tiennyt ja eipä ole pakastimessakaan tilaa :D Teen viemismuffinit niin, että laitan vielä paperivuoat muffinivuoan syvennyksiin.

1246455119_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

12 muffinia

5rkl voita

5dl jauhoja

6rkl kaakaojauhetta

3tl leivinjauhetta

6rkl hienoasokeria (kehotan laittamaan muutaman ruokalusikallisen enemmän)

1dl suklaata rakeina tai murrettuina paloina

0,5-1dl pieniä vaahtokarkkeja tai vaahtokarkkeja pilkottuna

1 iso muna vatkattuna

3dl maitoa

 

Kuumenna uuni 190 asteeseen, aseta 12 paperivuokaa muffinipellin syvennyksiin tai voitele (ja jauhota) vuoka. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen isossa kulhossa, sekoita joukkoon sokeri, suklaarakeet ja vaahtokaramellit.

Vatkaa muna, maito ja voisula yhteen eri astiassa ja hämmennä vähitellen jauhot joukkoon kiinteäksi taikinaksi. Jaa taikina muffinipellin syvennyksiin.

Paista uunissa 20-25min, kunnes muffinit kohoavat kunnolla. Ota uunista ja anna jäähtyä pellissä 5min, siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään täysin.

Ohje Suklaaunelmat -kirjasta