Tällainen harjoitusversio, kun olen perjantaina Vaasaan lähdössä ja ajattelin viedä mukanani muffineja. Ostettiin eilen oikein muffinivuoka niin sitä kokeilin c: Tein nyt niin, että rasvasin ja jauhotin vuoan, mutta jauhosta jäi muffineihin rumat jäljet. Ilmeisesti vuoan voi myös vain rasvata ja sen jälkeen laittaa hetkeksi pakastimeen, mutta sitä en tekohetkellä vielä tiennyt ja eipä ole pakastimessakaan tilaa :D Teen viemismuffinit niin, että laitan vielä paperivuoat muffinivuoan syvennyksiin.
12 muffinia
5rkl voita
5dl jauhoja
6rkl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
6rkl hienoasokeria (kehotan laittamaan muutaman ruokalusikallisen enemmän)
1dl suklaata rakeina tai murrettuina paloina
0,5-1dl pieniä vaahtokarkkeja tai vaahtokarkkeja pilkottuna
1 iso muna vatkattuna
3dl maitoa
Kuumenna uuni 190 asteeseen, aseta 12 paperivuokaa muffinipellin syvennyksiin tai voitele (ja jauhota) vuoka. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen isossa kulhossa, sekoita joukkoon sokeri, suklaarakeet ja vaahtokaramellit.
Vatkaa muna, maito ja voisula yhteen eri astiassa ja hämmennä vähitellen jauhot joukkoon kiinteäksi taikinaksi. Jaa taikina muffinipellin syvennyksiin.
Paista uunissa 20-25min, kunnes muffinit kohoavat kunnolla. Ota uunista ja anna jäähtyä pellissä 5min, siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään täysin.
Ohje Suklaaunelmat -kirjasta
Kommentit